След коалиционните партньори, които обиждат руския патриарх Кирил, сега обект на нападките на "Атака", пак по руско направление, стана външният министър Екатерина Захариева. Най-отявленият защитник на московските интереси у нас - Волен Сидеров не е харесал това, че Захариева изрази солидарност към Великобритания по случая с отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. 

"България стои до своя съюзник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е незаконно и трябва да бъде заклеймено по най-силния възможен начин", написа Захариева в Twitter след обявяването на мерките срещу Москва.

Британският министър-председател Тереза Мей обяви редица мерки, сред които експулсирането на 23-има руски дипломати от Обединеното кралство, засилване на проверките на руснаците, пристигащи на Острова, замразяване на авоарите на руски граждани, за които се смята, че могат да бъдат заплаха за националната сигурност. Поканата към руския външен министър Сергей Лавров да посети Великобритания е отменена. Министри и високопоставени лица няма да присъстват на световното първенство по футбол в Русия. Русия отрича да стои зад опита за убийство.

От пресцентъра на "Атака", разпратиха днес мнението на лидера, изразено пред вестник "24 часа". Самият Сидеров не бе в парламента, защото пътува за... Русия в качеството си на наблюдател на предизвестените президентски избори.

"Не е работа на Захариева да коментира отношенията на Русия и Великобритания. Такова изявление е гаф. Работа на премиера е да ѝ направи забележка и да се замисли дали тя е подходяща за този пост. В отношенията между две големи държави-не членки на Европейския съюз не трябва да се бъркаме", разпореди Сидеров.

"Проф. Станислав Станилов от "Атака" също разкритикува прибързаната реакция на Захариева, която зае страна в шпионския скандал между Лондон и Москва", се посочва още в съобщението.

"Подлива вода на премиера. Госпожа Захариева би трябвало малко да е сдържана, защото това, което казват за отровното вещество, се води следствие. Не е доказано", напомни историкът.

По думите му Западът си имал сметки с Русия, а "ние не бива да се пъхаме пак между шамарите, както го правим".

"Редно беше да се обсъди на Министерски съвет този проблем - каква позиция ще заеме България", добавя още атакистът.