Министърът на външните работи Никос Кодзиас получи куршум заради Македония, съобщават гръцките медии. Според вестник „Та Неа“ предупреждението се отнася за предстоящото посещение на Кодзиас в Скопие за продължаване на преговорите за името на Македония.

Вестникът уточнява, че заплахата е пристигнала в Министерството във вторник и представлява малък куршум за огнестрелно оръжие, който е предоставен на съответните полицейски служби на разследване.

„Та Неа“ съобщава и за заплахи, които са отправяни към Кодзиас на телефоните на Министерството. Заплахите срещу Кодзиас започнаха в началото на февруари, като една от тях гласеше „3 куршума за Никоас Кодзиас“, както и за всички, които смятат да дадат името Македония.

Посещението на Кодзиас в Скопие е насрочено за 22 март. Очаква се министър Кодзиас да пристигне с първия директен полет Атина - Скопие, който се възстановява след 12 години, и да донесе проектодоговор за решаване на спора за името.

Гръцките медии съобщават, че на 27 март 2018 г ще има нов кръг преговори между двете страни с посредничеството на Матю Нимиц във Виена.