"Лудогорец" и "Партизан" завършиха 0:0 в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига и оставиха всичко за реванша след седмица в Белград. Там на българите ще стига и голово равенство, за да продължат напред.

Двубоят започна по-добре за гостите, които до 15-ата минута три пъти застрашиха сериозно Владимир Стоянов, като само отличните намеси на стража не позволиха на сърбите да поведат рано. Интересното е, че в тима на "гробарите" имаше както ветеран - 36-годишният Саша Илич, така и юноша, който би могъл да му е син - Андрия Живкович (18 г.).

Първото по-сериозно положение за "Лудогорец" бе в 11-ата минута, когато Михаил Александров остана сам срещу вратаря, но се забави да стреля. Няколко пъти близо до гола бе и Марселиньо.

След почивката "Партизан" се окопа в защита и откровено почна да играе за равен. "Лудогорец" имаше инициативата, натисна и създаде още няколко положения, най-вече отново чрез Марселиньо и Александров, ала допусна слабостта си от началото на сезона - не успя да отбележи. Така двубоят завърши 0:0, за разлика от миналата година в същата фаза, когато бе 2:1 за "зелените".

"Не мога да бъда доволен след такъв резултат, жалко, че не успяхме да вкараме, обяви Стойчо Стоев след мача. - Бяхме по-добрият отбор. Дано отбележим на реванша, когато няма да се затваряме ще отворим играта и ще преследваме победата."

В същото време бившият треньор на "Лудогорец" - Ивайло Петев, изведе кипърския АЕЛ (Лимасол) до победа с 1:0 като домакин срещу "Зенит" (Санкт Петербург) в същата фаза на шамрпионския турнир.