Фернандо Каранга от ЦСКА-София е наказан за 1 мач от дисциплинарната комисия на БФС заради разнасянето по пистата на надуваем фалос с шал на "Левски" след мача със "сините" (1:0) в неделя.

Бразилецът е и глобен с 6000 лева - по 3000 за тази проява и заради жеста с рязане на глава. Това обясни шефът на футболния дисцип Юри Кучев пред журналисти.

Голмайсторът на Първа лига ще пропусне домакинството на "червените" на "Ботев" (Пловдив) на 31 март или 1 април. За този мач със спрени състезателни права заради натрупани жълти картони е друг "червен" - Николай Бодуров.

Общата глоба за ЦСКА-София за различни прояви на агитката възлиза на 5800 лв. "Левски" пък отнася 3300 лв. и задължението да възстанови щети на ст. "Васил Левски".

Кучев добави, че длъжностните лица на срещата - съдии и делегат, са описали деянията на Каранга, а освен това е зачетена жалбата от "Герена". Нещо повече - Юри Кучев адмирира хода на "Левски". Той заяви, че това е първият отбор, който сезира комисията по този начин и прикани и останалите да го правят, когато се чувстват ощетени, провокирани или обидени.

ЦСКА-София пък трябвало да разговаря сериозно с Каранга и да му обясни, че жестовете и проявите му са "неприемливи".

Междувременно БФС официално обяви, че е назначен нов шеф на съдийската комисия на подалия оставка по-рано този месец Петър Петров. Това е Йордан Сталев от Пловдив. 

Ето какво точно гласи съобщението на футболната централа:

"На свое заседание в офиса на Българския футболен съюз днес, 20 март, Бюрото на Изпълнителния комитет в състав: Борислав Михайлов – президент, Йордан Лечков – първи вицепрезидент, Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов – вицепрезиденти, и Емил Костадинов – член на ИК, освободи членовете на Съдийската комисия Валери Цветков, Йордан Гулев, Кольо Данев, Мартин Богдев, Костадин Стоичков и Кирил Йорданов.

За председател на Съдийската комисия е избран Йордан Сталев от Пловдив. Георги Йорданов от Габрово ще бъде заместник-председател на комисия, а членове до края на сезон 2017/2018 ще бъдат: Мартин Богдев, Иван Вълчев, Радан Мирянов, Костадин Стоичков и Валентин Добрев."