След серия от три поредни загуби Григор Димитров намери път към успеха от повече от месец насам в "АТП уърлд тур". Българинът победи с обрат германеца Максимилиан Мартерер във втория кръг на турнира от "Мастърс 1000" в Маями - 4:6, 6:2, 6:1.

Първата ни ракета падна на финала в Ротердам от Роджър Федерер в средата на февруари, а след това записа поражения на старта в Дубай и Индиън Уелс.

Решаващ в първия сет срещу Мартерер се оказа седмия гейм, в който Димитров допусна пробив след 3 двойни грешки в битка, продължила повече от 10 минути.

Така германецът дръпна с 4:3, след което затвърти и малко по-късно затвори сета с 6:4.

Григор отговори бързо. Във втория сет той направи брейк за 2:0, а губеше в гейма с 0:30. После отрази точка за рибрейк и до края на частта нямаше проблеми, като за финал реши да не чака подаването си и с нов пробив изравни общия резултат - 6:2 и 1:1.

Третият сет се разви по подобен начин, с тази разлика, че Гришо беше още по-убедителен и след 6:1 сложи точка на лошата си серия.

Следващият му съперник е добре познат - французинът Жереми Шарди, елиминирал своя сънародник Ришар Гаске. При успех четвъртият в световната ранглиста ще се класира на осминафинал.

От турнира в Маями вече отпадна Новак Джокович, който беше в потока на Димитров. Сърбинът преклони глава пред Беноа Пер - 3:6, 4:6.

Давид Гофен също претърпя крушение при завръщането си на корта след контузията в мача с Григор в Ротердам. Деветият в света загуби тежко от Жоао Соуза с 0:6, 1:6 във втория кръг.