"Реал" (Мадрид) и Кристиано Роналдо изнесоха шампионска лекция тази вечер срещу "Ювентус" в Торино в първи четвъртфинал на Шампионската лига - 3:0.

Португалецът за пореден път показа, че е играч за големите моменти и големите мачове. Той реализира два гола, вторият от които бе магически - със задна ножица през второто полувреме (64-ата минута).

А вълшебството се пренесе на трибуните - дори феновете на Юве ръкопляскаха на Кристиано под дъжда. След като - напълно нормално, го освиркваха преди това. Той благодари. Роналдо изработи и третото попадение на "лос меренгес" - дело на Марсело в 72-ата. №7 рано попари "Старата госпожа" - още в 3-тата мин.

5-кратният носител на "Златната топка" пропусна хеттрик, а гостите удариха две греди - на Тони Кроос и Лукас Васкес. В 66-ата минута Пауло Дибала получи втори жълт и червен картон и торинци останаха с един по-малко.

"Ювентус" също направи много пропуски. Но в крайна сметка загуби тежко повторението на финала от миналата година в Кардиф и шансовете му за реванша в Мадрид са нищожни. Не се случва често един от отборите с най-добрата защита в Европа да допусне три топки в мрежата си у дома.

Мачът приличаше на истинска престрелка и беше доста интересен за гледане - много отворен. Роналдо даде тон в самото начало, като оползотвори прекрасна комбинация между Марсело и Иско.

"Ювентус" отвърна, от чисти позиции изтърваха Дибала и Гонсало Игуаин, като във втората ситуация отлично реагира вратарят Кейлор Навас. "Реал" отвърна с греда след топовен шут на Кроос, имаше и други добри атаки. А "бианконерите" натискаха.

След почивката "Реал" контролираше ситуацията на терена, въпреки че Юве отново застрашаваше Навас с вихрени атаки. Така се стигна до 2:0, като малко преди това Роналдо пропусна от далеч по-лека ситуация. Последва изгонването на Дибала и третото попадение.

До края "Реал" изтърва разгром, а "Ювентус" можеше поне да намали резултата. Реваншът е след седмица.