Докато в България и по Европа валят порои и температурите никак не са летни, в Русия жегата е жестока. В борбата с нея руски ученици от Орловска област (на около 300 километра югозападно от Москва) измислиха ноу-хау. С дебел найлон и тиксо те превърнаха апартамент в басейн. В буквалния смисъл. Опаковането им отнело доста време, но за сметка на това, след като напълнили хола с вода, те се почувствали истински разхладени. 

Снимките разпространи някой си местен блогър dimka-jd. На тях са запечатани момчетата (на руски им казват пацаны, което ще рече пичове), киснещи се до уши в хола между старателно облепените с найлони тапети и радиатор. От фотосите става ясно, че водата е дълбока поне половин метър, а учениците (поне трима на брой) ѝ се наслаждават с пълна сила. Наоколо не се виждат стимулиращи напитки и субстанции, но читателите не се съмняват, че зад кадър има такива.

Трета седмица в гр. Орел и областта термометрите не падат под 30 градуса - нещо нехарактерно за тази част на Русия. Басейни и аквапаркове в града просто няма, а на плажовете в околността явно няма място за всички желаещи да се охладят, изяснява ситуацията в. "Комсомолска правда".

Фотоотчетът на изобретателните калпазани прелетя през социалните мрежи и предизвика доста хумористични коментари и критически отзиви. Най-голям интерес възбуждат въпросите на кой етаж се намира басейнът, как пичовете смятат да източат водата и как е реагирала мама.

"Това е конспиративна квартира, в която се снимат почиващите уж в Крим", пишат фенове на идеята. "Супер. Юнаци. Няма да ви вземат в армията след това доказателство за идиотизъм!", отзовава се друг. "Е, сега вече е ясно какво значи Домбас. Това е Домашен басейн", реагира политически коректен наблюдател.

"Подобна приумица е опасна за живота! Заради водата ще стане късо съединение!", коментираха от регионалното звено за извънредни ситуации, от което се опитват да научат адреса на апартамента-басейн.