Махмурлукът е един от най-големите недостатъци на иначе приятния нощен живот. Всеки народ се справя по различен начин с това неприятно състояние. Руснаците например го избиват с чаша-две водка, като след това преминават в характерното за голяма част от братския руски народ състояние, наречено "запой". В България, както знаем, шкембе чорбата с повече чесън и лют пипер, полята със студена бира, върши чудеса. Важно е обаче бирата да е в умерено количество, иначе ефектът е обратен. Ето още няколко метода срещу тежкия махмурлук, използвани по света.

В Англия го лекуват с наденица, увита в маслено тесто. Мазното прокарват пак с биричка, естествено, не с чай. Но само в случай, че предната вечер не са предизвикали махмурлука именно с бира. 

В Шотландия предпочитат пържената храна. Местните господа (а също и немалко дами) след снощния скоч не могат да устоят на колбасите от овче месо и картофения пай. В такъв момент много подходяща е и чаша Irn-Bru - плодова безалкохолна напитка, богата на кофеин.

Италианците предпочитат да пият кафе еспресо, а след това, скрити зад тъмни очила, чакат махмурлукът да премине от само себе си. (Бихме им казали: има да чакате!, ама хайде). В Сицилия обаче са по-хитри и имат специален начин за борба с последиците от пиянството. Там дъвчат сушени говежди пениси - с извинение, но така твърди агенция БГНЕС. Макар да има вкус на говеждо, месото от пениса на бик е малко по-жилаво, но отлично се справя с махмурлука. Така пък твърдели сицилианците.

В Германия предпочитат маринована херинга с краставици и чесън.

В Бразилия ядат рибена чорба с кокосово мляко, лук, кориандър и палмово масло.

В Щатите пък пият коктейл Prairie oyster, който се приготвя със сос Уорчестър, сурово яйце, лют сос и доматен сок.

А предприемчиви граждани на Лас Вегас са направили цял бизнес от борбата с последиците от пиянството. Там, покрай казината, се движи специален автобус, наречен "Рай за махмурлука". Там квалифицирани специалисти вливат течности и витамини в организма на закъсалите, които се възстановяват много бързо с този метод. Но пък не им е вкусно...

Наздраве!