Американската актриса Меган Маркъл, бъдещата съпруга на принц Хари, е амбициозна млада жена, която мечтаела да стане новата лейди Даяна, разкрива биография, която ще бъде публикувана във Великобритания в четвръртък, съобщава Франс прес.

Кралският хроникьор Андрю Мортън, автор на бестселъра "Даяна.Нейната истинска история", този път се взира в жизнения път на американската актриса, преди венчавката й на 19 май с втория син на принц Чарлз.

Биографията разкрива преклонението на Меган пред лейди Даяна и неутешимите сълзи, пролети от младото момиче, след като научило за трагичната кончина на кралската особа. Маркъл била обсебена от майката на бъдещия си съпруг не само заради невероятния ѝ стил, но и заради хуманитарните ѝ ангажименти.

Маркъл искала да ѝ подражава във всяко едно отношение. По думите на една от най-добрите приятелки на Меган, Нинаки Приди, бъдещата съпруга на принц Хари била във възторг от британското кралско семейство и не криела желанието си да стане втората лейди Даяна.

За автора Андрю Мортън сравненията между Маркъл и Уелската принцеса са неизбежни заради ангажиментите им в хуманитарната област и заради безупречния им фешън стил. Но между двете дами съществувала и голяма разлика. Срамежливата Даяна се омъжва на 20-годишна възраст за принц Чарлз, а американската актриса, значително по-уверена в себе си, на 36.

"В известна степен Меган Маркъл е жената, която лейди Даяна е искала да бъде", пише авторът. 

БТА