Имаше ли дузпа за "Реал" (Мадрид) срещу "Ювентус" или не? Полемиката ще продължи цял ден днес, а и поне до финала на Шампионската лига. Решението на Майкъл Оливър в 90-ата минута (плюс три) на полуфиналния реванш на "Бернабеу" снощи позволи на "белите" да докопат 1:3 и да елиминират "Юве" с общ резултат 4:3.

Отсъждането на британския арбитър е, меко казано, дискусионно. А секунди по-късно той изгони вратаря на гостите Джанлуиджи Буфон, за когото това може да се окаже последен мач в Шампионската лига.

"Ситуацията е спорна, коментира величието пред италианската телевизия "Медиасет". - Най-малкото е съмнителна и това е пределно ясно. И няма как да дадеш дузпа в съмнителна ситуация в 93-тата минута, още повече когато по-рано не си дал 100-процентов наказателен удар в наша полза. Отборът даде всичко от себе си. Ако си човешко същество, няма как да разбиеш мечтата на един тим след такъв уникален обрат с отсъждане за съмнителна ситуация. Това означава, че нямаш сърце в гърдите, а торба за боклук. В крайна сметка, ако нямаш характер за такива моменти, по-добре стой на трибуните с жена си и децата, пий спрайт и яж крисп. Трябва да си убиец, за да вземеш последните две решения в този мач."

С последното Буфон явно има предвид и своето изгонване. 

"Реал" (Мадрид) заслужаваше да продължи предвид двата мача. Пожелавам успех на "Реал". За мен винаги е било чест да се изправям срещу този клуб. Но обективно погледнато ние заслужавахме да стигнем поне до продължения", добави 40-годишният Буфон.

Специалистите в съдийството са на различни мнения за дузпата.

Майкъл Оливър е подкрепен от Греъм Пол, бивш елитен английски рефер, съдийствал и на световно и също замесван в много спорни ситуации. 

Пол е анализатор на в. "Дейли мейл". Според него и двете решения на Оливър в края на драмата са били правилни.

Испански колеги на Греъм Пол обаче имат друго виждане.

Андухар Оливер и Итуралде Гонсалес, коментатори на "Марка" и "Ас", считат, че реферът не е имал достатъчно основание, за да посочи бялата точка. 

"Това не е дузпа, контактът на защитника с Лукас Васкес не е достатъчен", като в един глас заявяват и двамата.