Защо непрекъснато се появяват странни хора в родните медии, които са възмутени, че Тръмп пишел в туитър?!

Защо никой не се вълнува от факта, че Путин като цяло замълча за газовата атака?

Защо всички коментират, че ракетният удар бил "незаконен", а забравят, че има световна забрана за използване на такова оръжие и Асад всъщност наруши "закона"?

Защо удобно бе забравено, че Русия охотно пое ангажимент за съвместна комисия под егидата на ООН, която да проверява наличието на такива оръжия и тяхната употреба, а сега гласува "против" действията ѝ?

Русия пое ангажимент да се унищожат тези оръжия на Асад и очевидно не си свърши работата, а сега налага вето след вето!!! Русия се отдръпна удобно назад след договорка със Запада и остави да бомбардират протежето й на воля! Кога ще стане дума, че Русия, а не САЩ, има две официални военни бази в Сирия!!! Не защото са незаконни, но да е ясно кой има изгода да крепи диктатор и касапин на власт. Това се случва с помощта на най-реакционния режим на аятоласите от Иран, който е всичко, но не светски. Той се случи някога с подкрепата на Съветския съюз! Този Съветски съюз, за който страда Путин днес.

Същата държава крепеше касапина Саддам Хюсеин и социалистическата му партия! Същата държава нахлу в Афганистан. Докога ще слушаме от депутати, евродепутати и министри врели некипели, че сме съгласни с действията, защото сме членове на НАТО и ЕС, след като виждаме за какво става дума? Да оставим настрана, че тези две организации не участват в ударите.

От месеци ни насаждат, че САЩ подкрепяли "Ислямска държава"?!! Кретенизмът има граници, защото офицерите на социалистическия Саддам са в основата на тази терористична структура. Почти ни убедиха, че мигрантите идат насам, защото "лошите западни сили" са там, а не защото Асад избива хората си...

Последният хит е, че Тръмп решавал вътрешни проблеми. Той има такива през ден и ако следваме тази логика, вече трябваше да атакува планетата Венера. За разлика от него Путин няма никакви проблеми и рублата не се срива и парите му не изтичат навън :))) Ама че смях.

Войната безспорно е ужасно нещо, но никой не може да ме убеди, че някакви нещастни хора напук на себе си ще се самообгазят и самоубият, за да съсипят прекрасното име на Асад и Русия в района!! Ако може властта в България да реши кой е на власт - Москва или София.

...

Коментарът е от профила на Арман Бабикян във фейсбук. Заглавието е на редакцията.