Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев направи пиперливо изказване по адрес на "Лудогорец", битката за титлата и процесите в българския футбол. Бизнесменът присъства на представянето на автобиографията на Аспарух Никодимов "С ЦСКА в сърцето" в Музея на спорта на ст. "Васил Левски".

Той говори на церемонията, а след края ѝ застана пред журналисти.

„Отборът ни е прекрасен. Супер е. Шансове? Не, ние ще мъчим да запазим второто място, защото титлата е там в оня град. Поздравяваме ги, рече в стила си Ганчев. - Ще им пратим подарък скромен - една шлифовалка, да я поразрежат малко и да пратят и на Станислав Тодоров (бел. ред. - главният съдия на мача "Лудогорец" - ЦСКА-София 3:2) и във футболния съюз малко от нея, защото много хора са действали по тоя начин. И догодина ще е много интересно първенството. Битката ще бъде жестока за второто място. Не мисля, че победа на 5 май би променила нищо, защото то много подизпълнители, много нещо. Тези, които си играят нормално, ще се борят за второто място. Първото е капарирано.”

Ловешкият меценат коментира и излизането си от изпълкома на БФС на конгреса на централата през февруари, както и натиска върху съдиите, изтъкван от футболни функционери:

„Никога не съм искал да бъда в изпълкома повече - отпреди две години, знаете... Има там един Караманджуков ли е, какъв е (бел. ред. - вероятно визира административния директор на "Лудогорец" Георги Караманджуков). Той се разкарва с чували с пари по отборите, по съдиите... Него питайте, аз с такива работи не се занимавам. От ЦСКА никой не се занимава с такива работи, предполагам и от "Левски" не се занимават. Щом им е хубаво на всички така да ги правят на глупаци, нека си обикаля. Той е богат човек този и ги разнася чувалите с парите.”

Ганчев продължи ударно в същия дух:

„Какво общо имаме ние с Европа?! Европа почва там, където свършват шкембе чорбата и семките. Тука има шкембе чорба и семки, нали?!"

А какво смята Гриша Ганчев за шансовете на отбора му да спечели купата на България, след като загуби първия полуфинал от "Левски" с 0:2?

"Не знам къде ще отиде купата, ще си поиграйкаме с "Левски", пък ще видим.”

По-рано босът на "червените" изтъкна, че "ЦСКА е велика сила, начин на живот, фанатично нещо". Той приветства Аспарух Никодимов - величие на ЦСКА и като футболист, и като треньор. 

"Бяхте художници на терена и ти, и Пената. Сега сте писатели. Живот", каза все така с чувство за хумор Гриша Ганчев.

Той пожела здраве на всички цесекари и ги призова да дойдат на стадиона на 5 май за мача с "Лудогорец", когато клубът му празнува 70-годишния юбилей на ЦСКА.

От ляво на дясно: Аспарух Никодимов, Георги Цветков, Кирил Ивков и Ангел Рангелов.

На представянето имаше и легенди на "Левски", като Кирил Ивков, Георги Цветков... Ганчев приветства и тях. 

В залата присъстваха големи имена на ЦСКА от няколко спорта, треньорът на "червените" волейболисти Александър Попов, Димитър Пенев, Петър Жеков, бившият президент на клуба Валентин Михов, популярни привърженици и т.н. и т.н.