Голям скандал избухна между управляващи и опозиция в кулоарите на парламента. Повод за това бе, че охраната не допусна в парламента родители на деца с увреждания заради това, че те носеха тениски с надпис "Системата ни убива". От БСП обявиха, че отговорност за това носи зам.-шефът на парламента Емил Христов (ГЕРБ), който замества председателя Цвета Караянчева, и поискаха неговата оставка.

Хората с увреждания трябваше да се срещнат с лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя обяви случващото се за "абсурд" и заяви, че ще излезе отвън, за да се срещне с тях. Нинова обясни, че хората са дошли с предложения за законодателни промени.

Създалата се ситуация бе повод за светкавична реакция от Цветан Цветанов - зам.-шеф на ГЕРБ и шеф на парламентарната група. На служебния вход на парламента той бе посрещнат от зам.-шефа на БСП Драгомир Стойнев. Цветанов искаше да направи така, че хората да бъдат допуснати в сградата, но Стойнев му обясни, че те си тръгнали обидени. Антон Кутев (БСП) обясни, че е поискал разрешение от Христов хората да бъдат пуснати, но той не реагирал.

Стойнев даде на Цветанов една от проблемните фланелки. Зам.-шефът на ГЕРБ я прие, като обясни, че няма проблем. Цветанов изтъкна колко много е направила държавата. Той изтъкна, че за 2017 г. правителството е отпуснало 162 млн. лв. за българите в неравностойно положение, които са около 30 хиляди.

Цветанов призова БСП да спре с манипулациите и да престанат да демагогстват. Това бе по повод предложението на Нинова от по-рано за намаляване на депутатските заплати.

"Не всеки е имал възможността да приватизира по един Техноимпекс", изтъкна Цветанов.

Самата Нинова не присъстваше на скандала. Цветанов защити Христов с думите, че той първо е трябвало да си довърши заседанието и след това да пусне хората.