Прокуратурата се противопостави на втори министър от кабинета "Борисов 3" в рамките само на два дни и поводът все са коментари около начина, по който бе задържана кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. Тази сутрин министърката на правосъдието Цецка Цачева обяви, че "доколкото знае, ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на правата" при задържането на Иванчева. Но допълни, че всяка институция отговаря за действията си и отказа да влиза в темата за ареста по същество.

Малко по късно в сайта на прокуратурата се появи следното съобщение:

По повод постъпили запитвания от медиите, пресцентърът на ПРБ съобщава:

В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община  -  Десислава Иванчева. 

Преди Цачева обаче министърката на външните работи и вицепремиер, отговарящ за правосъдието Екатерина Захариева си позволи по-остър коментар за начина, по който бе задържана и държана на кръстовище в центъра на София Иванчева:

"Мисля, че малко се прехвърлиха границите. Разбира се, от друга страна, всеки трябва да внимава какво прави и дали извършва престъпление. Оттук нататък ще се направи анализ. Това беше акция. Тя винаги се прави доста тайно и много малко хора знаят. Неслучайно са специализирани структури. Така се прави, че да се запазят всички доказателства по време на процеса".

Главният прокурор Сотир Цацаров обаче не хареса тези реплики. Той попита Захариева в отговор доколко това изказване "кореспондира с широко прокламираните и от самата министър Захариева антикорупционни политики на правителството" и има ли други министри, които да критикуват прокуратурата.

"Въпросът е какво послание, какъв сигнал излъчват тези думи към Специализираната прокуратура и особено към новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията, при положение че в случая става дума за първото им общо разследване за тежко корупционно престъпление", каза още главният прокурор.

 
Тази сутрин пред Нова тв Захариева на свой ред отговори: 

"Ако ме питате дали се страхувам – не, не се. Но аз съм миролюбив човек и считам, че всичко против, което имаме, трябва да се изчисти. Дали са преминали границите? Да, продължавам да считам това!"