"Манчестър Юнайтед" е на финал в турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия след обрат с 2:1 на стадион "Уембли" срещу "Тотнъм" в първия полуфинал.

Деле Али откри за "шпорите", които този сезон ползват арената за домакинските си двубои във Висшата лига. В 24-ата обаче Алексис Санчес изравни с глава.

Той изработи и попадението на Андер Ерера в 62-ата за 2:1.

"Тотнъм" започна отлично, а като цяло повече владееше топката и по-често атакуваша, но "Юнайтед" го надхитри по начин, който се е харесал на Жозе Моуриньо, тъй като отразява прагматичната философия на португалеца.

Двубоят бе на високо ниво. След колебливото начало "червените дяволи" отвърнаха и логично изравниха. Нататък срещата вървеше равностойно.

Тимът от Северен Лондон опита настойчиво да вкара и в началото на второто полувреме, но този път защитата на манчестърци се страви. Така при една контра Санчес проби отлично отляво и центрира, Ромелу Лукаку докосна топката, а с отличен удар от границата на наказателното поле Ерера порази мрежата.

До края "Тотнъм" не успя да намери играта си, а опонентът му имаше няколко добри ситуации по-рано да предреши изхода.

Другият финалист ще бъде излъчен в неделя между "Челси" и "Саутхемптън". Мачът отново е на "Уембли".

"Манчестър Юнайтед" има шанс за 13-и път да прегърне най-стария трофей във футбола. И да се изравни с "Арсенал", печелил толкова пъти отличието. За последно "червените дяволи" ликуваха в турнира преди две години, когато треньор беше Луис ван Гаал.

"Тотнъм" е трети по трофеи - 8, но не е бил №1 от 1991 г. След това "шпорите" имат седем поредни загубени полуфинала, което е рекорд.