Георги Харизанов от Института за дясна политика коментира пред Нова ТВ ареста на районния кмет на "Младост" Десислава Иванчева.

"Не трябва да се смесва правното с естетическото, а в случая с ареста на кметицата на "Младост" някои хора направиха точно това", заяви Харизанов.

Според него вероятно е имало правни основания Иванчева да бъде държана дълго време с белезници на кръстовище в центъра на София, докато органите извършват процесуалните действия.

"Преди години знаково дело за подкуп падна в съда, защото не бяха описани взетите пари банкнота по банкнота", припомни Харизанов.

Политологът Татяна Бурджиева призова всички да подкрепяме действията на властите, насочени срещу корупцията. Тя обаче припомни, че много пъти зрелищни акции са завършвали без резултат и за това обществото е резервирано, когато види подобни събития.

Буруджиева и Харизанов коментираха и мерките, които се планира да се вземат в борбата срещу хулиганството по стадионите след инцидента с ранени полицаи на мача ЦСКА-София - "Левски".

На срещата за дискутиране на новия закон, който трябва да бъде внесен до два месеца, членовете на ръководството на МВР се появиха с черни превръзки на очите. Това бе в знак на съпричастност с ранената служителка на реда Гергана Зашева, на която се наложи тежка очна операция.

"Съпричастност един министър трябва да показва като налага такива мерки, че това повече да не се повтаря. А акцията с черните превръзки беше маскарад", коментира Буруджиева.

Според Харизанов пък, ако не бил необичайният външен вид на вътрешния министър и компания, това щяла да бъде "поредната протоколна среща"