Назначаване на длъжността заместник на административния ръкодводител на Окръжен съд-София на съдия Недялка Николова Нинова - това е една от точките в днешния дневен ред на ВСС. Магистратката има ранг "съдия във ВКС и ВАС", става ясно още.

Предложението е на административния ръководител на съда Пламен Петков, който няма нито един заместник. По тази причина то бе одобрено от съдийската колегия на ВСС с пълно единодушие 10:0 гласа.

Нинова е съдийката, която си навлече доста обществено недоволство, след като наложи мярка за неотконение "домашен арест" на турчина Фарук Бекташ, който уби семейство мотористи при ПТП.

Тогава той набързо удостовери, че си е наел квартира и има постоянен адрес в София, което доведе до това, че съдийката го пусна. Впоследствие Бекташ изчезна и още се чака евентуалното му екстрадиране от Германия.

Бягството му генерира мощно обществено недоволство и повдигане за пореден път на темата за охраната на осъдени с по-леки наказания или такива с леки мерки за неотклонние с електронни гривни. Засега резултатът е нула.