Райна Кабаиванска ще представи своя версия за „Тримата тенори“ с италианец, кореец и венецуелец. И тримата са нейни ученици в майсторските класове на Нов български университет. Андреа Каре, Давиде Риу и Рейналдо Дроз ще изнесат общ концерт на 3 юни в зала „България“. Диригент ще бъде Найден Тодоров.

,,Всички пеят, всички имат глас, обаче трябва да успееш да надникнеш отвъд него и да намериш интелигентност под вълнението”, учи възпитаниците си Кабаиванска.

Каре, Риу и Дроз вече имат зад себе си редица постижения на международната сцена. Италианецът Андреа Каре е сред последните ученици на Лучано Павароти – лично Кабаиванска го препоръчва на големия оперен певец. Днес той пее на най-престижните сцени – лондонската „Ковънт гардън“, московската „Болшой театър“, берлинската „Дойче опер“ и още в Рим, Женева, Неапол, Болоня, Страсбург, Хамбург… Имал е съвместни участия с Пласидо Доминго, Хуан Понс, Анна Катерина Антоначи, Соня Йончева и диригентите Рикардо Шайи и Бруно Бартолети. Имал е роли в „Макбет“, „Аида“, „Кармен“, „Тоска“.

Кореецът Давиде Риу дебютира в ролята на Калаф в „Турандот“ на Пучини и в „Норма“ на Белини – и двете изпълнения са част от проекта „Райна Кабаиванска представя своите ученици на международната оперна сцена“. Носител на множество награди от престижни музикални конкурси, специалистите възлагат големи надежди за бляскаво бъдеще на тенора.

Рейналдо Дроз от Венецуела отскоро е ученик на Кабаиванска. Той печели стипендия за обучение в Музикалния институт „Веки-Тонели“ в Модена, Италия, и винаги е искал негов преподавател да е именно Райна Кабаиванска.

Тримата тенори ще изпълнят в зала „България“ популярни арии.

"Площад Славейков"