53-годишен запалянко на "Ливърпул" е в болница в критично състояние след сбиване с фенове на "Рома" преди снощния мач от Шампионската лига между двата отбора на стадион "Афийлд" (5:2), съобщават английските медии.

Инцидентът е станал до заведението "Албърт пъб" край арената на "Ливърпул". Задържани са двама "тифози" - на 25 и 26 г., и вече разследвани за опит за убийство.

Твърди се, че боят е станал по вина на италианци, които нападнали местни. Облеклото им по никакъв начин не издавало на кой отбор са привърженици. Някои от тях са носели различни предмети, като например ножове и чукове (виж на снимката по-долу).

Според очевидци, дали показания, те налагали местните с тях, а също така с колани. В момента полицията в града на "Бийтълс" разглежда видеозаписи на охранителните камери, за да установи какво точно се е случило.

Общият брой на арестуваните е деветима, по най-различни обвинения, като например нарушаване на обществения ред, притежание на дрога и опасни средства (ножове, метални боксове и т.н.)...

"Голяма част от влезлите на стадиона 52 500 фенове се държаха добре и бяха отишли на мач, за да гледат добър футбол, коментира в официално изявление Дейв Карнък от полицията в "Ливърпул". - Междувременно малка част привърженици на "Ливърпул" и "Рома" бяха въвлечени в изолирани схватки в центъра на града и край стадиона."

Той потвърждава за борещия се за живота си запалянко и за арестите.

Припомняме, че и предишното домакинство на "Ливърпул" в Шампионската лига - срещу "Манчестър Сити" (3:0), не мина без инцидент край стадиона. Тогава автобусът на гостите бе атакуван с бутилки и камъни, имаше счупени стъкла.