"Левски" е на финал в турнира за купата на България срещу "Славия" след равенство с ЦСКА-София - 2:2 в полуфиналния реванш пред около 25 хиляди зрители на стадион "Васил Левски".

С човек по-малко повече от 60 минути "сините" удържаха хикс. Те спечелиха първата среща с 2:0, така общият резултат е 4:2. И воденият от Делио Роси тим има шанс за отличие, докато "червените" остават с празни ръце, тъй като "Лудогорец" почти сигурно ще стане шампион за седми пореден път.

Двубоят изобилстваше от емоции, този път за щастие само на терена. Но пък имаше лош, направо грозен инцидент, с контузията на Фернандо Каранга.

Противно на очакванията, предвид догонващия в общия баланс ЦСКА-София, "сините" стъпиха по-здраво в срещата с агресивна игра. Стойчо Атанасов едва не си отбеляза автогол. В 7-ата минута Жорди Гомес красиво откри резултата, като с триков удар порази горния ляв ъгъл на вратата на гостите.

В 28-ата минута "Левски", който тотално доминираше до момента, остана с човек по-малко. Халфът Кали Тиам брутално опита да извади от игра Фернандо Каранга. И успя, а междувременно получи директен червен картон от съдията Николай Йорданов. Напълно заслужено.

За жалост Каранга, който опита да остане на терена, но личеше, че изпитва болка и бе заменен със сълзи на очи, ще запомни този ден и мач с лошо. По-рано днес стана ясно, че е починала майката на бразилеца. Въпреки това той излезе на терена, но игра много малко. Дано контузията му е не е тежка.

Макар и с 10 души "Левски" не позволи на своя съперник да го притисне. "Сините" играха с много дух, прагматизъм и правилни действия. Не личеше, че са в намален състав.

В началото на полувремето направилият голям мач Габриел Обертан пропусна от непосредствена близост след грешка в защитата на ЦСКА-София.

В 57-ата минута Хеан Бланко изравни и върна надеждата за червената част на стадион "Васил Левски" и България. Грешка допусна и вратарят Божидар Митрев. След час игра Рафаел Енрике вкара с глава за 2:1, ала попадението не бе зачетено заради засада по сигнал на страничния рефер. Решението е най-малкото спорно. По-скоро засада няма. Напълно обяснимо това се оказа ключов момент.

Малко по-късно - в 65-ата, Серджиу Буш отново огорчи бившия си отбор. Румънецът вкара двата гола в първата среща.

ЦСКА-София поне отърва загубата с попадение на резервата Алберг в 82-ата, но това бе всичко до което стигна. До края срещата по-скоро се доиграваше.

Заради бомбичката миналата сряда мачът бе белязан от жестоки мерси за сигурност. Зрителите бяха проверявани като никога досега. Заради това хиляди останаха извън стадиона след първия съдийски сигнал. Арената се пълнеше до средата на първото полувреме. Някои не видяха гола на Жорди Гомес за 1:0.

Финалът "Славия" - "Левски" е на 9 май на стадион "Васил Левски". "Сините" не са спорили за отличието от 2015 г., когато загубиха драматично от "Черно море" с 1:2 на стадион "Лазур" в Бургас.

За последно "сините" вдигнаха трофея в далечната 2007 г. А "Славия" - през 1996 г.