Под заглавието "Трябва да спрем безразсъдния Путин" британското издание "Дейли експрес" съобщава какъв призив се готви да отправи външният министър Борис Джонс на предстоящата среща с колегите си от страните-членки на НАТО.

Дипломатът ще поиска от Алианса да се възползва от инерцията, натрупана и демонстрирана с подкрепата за Лондон след отравянето на бившия руския шпионин Сергей Скрипал и за ракетните удари по Сирия от САЩ, Франция и Великобритания в отговорн на употребата на химическо оръжие от режима на Башар Асад.

Според Джонсън това са добри примери за единство на НАТО и трябва да бъде използван момента, за да се вземат мерки за сдържане на безкрупулната, безразсъдна и дестабилизираща политика на Русия. Визира се не само отравянето на Скрипал, но и анексията на Крим, хибридната война, кибератаките, намесата в изборите на чужди държави, както и разпространяването на фалшиви новини с цел дезинформация.

Трябва да се спре разрушаващата роля на Русия преди да е станало късно, ще предупреди Борис Джонсън колегите си. Очаква се те да подготвят съответните решения за срещата на върха на НАТО през юли т.г.