Няма нищо ново около състоянието на сър Алекс Фъргюсън, който вчера спешно бе приет в болница и опериран след мозъчен кръвоизлив. Лекарите и семейството мълчат за състоянието на най-успешния треньор в историята на британския футбол.

Единствено сигурно е, че той е интензивното отделение на клиниката "Салфорд Роял", пред която "дежурят" десетки репортери.

"Скай спортс" цитира невролога Крис Чандлър, който е пристигнал от Лондон заедно с други специалисти от цяла Англия. Той не говори конкретно - може би по молба на близките на сър Алекс.

"Щом операцията е минала добре, това означава, че хирурзите са постигнали желаното, казва д-р Чандлър. - Като например това, че ако е имало кръвни съсиреци, те са премахнати. Сега пациентът е в реанимация. Ние не знаем точно какъв мозъчен кръвоизлив е получил пациентът. Има различни и те предизвикват различни състояния за пациента. Сега трябва да изчакаме за повече информация, преди който и да било да се произнесе за някаква прогноза."

Според "Скай Спортс" в близките часове няма да има информация как върви възстановяването на шотландеца. 

А от цял свят продължават да валят пожелания за въстановяване на Фъргюсън. Още снощи Кристиано Роналдо публикува пост със снимка на двамата в социалните мрежи.

Днес и Пеле се присъедини:

"Събудих се тази сутрин и научих, че сър Алекс Фъргюсън е в болница. Оправяй се бързо, сър Алекс".

Димитър Бербатов, за когото някога Фърги счупи трансферния рекорд на "Манчестър Юнайтед", изрази подкрепа във фейсбук и инстаграм.

Почти няма голям световен клуб и треньор, който да не е изразил съпричасност. Най-забележително е послението на "Ливърпул", големият съперник на "Манчестър Юнайтед" на Острова. "Червените" от "Анфийлд" отчитат "големия съперник", но не пропускат и това, че клубът е получавал подкрепа от Фъргюсън.

Финалистът в Шампионската лига заявява, че подкрепя напълно "Юнайтед" и бившия му мениджър в тежкия момент.

"Нямам търпение да чуя добри новини. Мисля за теб, скъпи мой приятелю", пише пък Карло Анчелоти.