„Барселона“ и „Реал“ (Мадрид) направиха 2:2 в поредното супердерби помежду им. Макар мачът на „Камп Ноу“ да нямаше абсолютно никакво значение за класирането, двата отбора хвърлиха всички сили. Типично за „Ел Класико“.

Домакините вече си бяха осигурили шампионската титла на Испания. Те продъжават да са без загуба за целия сезон в Примера и имат голям шанс да завършат непобедени.

И въпреки това стана прекрасен, зрелищен мач. Като цяло „Реал“ бе по-добрият отбор, но можеше и да загуби, след като още първото полувреме Барса остана с човек по-малко. Сержи Роберто получи червен картон малко преди почивката за удар срещу Марсело. Същевременно съдията пожали Гарет Бейл от кралския клуб за грубо нарушение срещу Юмтити.

Барса на два пъти повеждаше в резултата.

Головете вкараха отново „обичайните заподозрени“. Луис Суарес откри майсторски в 10-ата минута, Кристиано Роналдо изравни в 15-ата. Лео Меси направи 2:1 в 52-ата, но малко преди попадението му имаше нарушение на Луис Суарес, което остана без съдийска свирка.

Гарет Бейл красиво изравни в 72-ата. Малко преди това Меси пропусна сам срещу Кейлор Навас, който изби топката, а имаше и още добри намеси.

В края на срещата гостите претендираха за дузпа за нарушение на Жорди Алба срещу Марсело. Имаше и други спорни съдийски отсъждания - в ущърб и на двата тима.

„Реал“, „Атлетико“ (Мадрид) и „Валенсия“ не могат да бъдат избутани от челната четворка и също ще играят наесен в Шампионската лига. Отдавна се знаят дори трите изпадащи отбора - „Депортиво“, „Лас Палмас“ и „Малага“. До края на испанското първенство остават само още два кръга.

Иниеста (в средата) се прощава с публиката на "Камп Ноу".

Роналдо се изравни с Алредо ди Стефано по брой на головете в „Ел Класико“. Двамата са поразявали вратата на „Барселона“ по 18 пъти.

Но далеч пред тях е Меси, който вкара 25-ото си попадение в супердербито.

В този мач Андрес Иниеста за последен път изведе Барса пред собствената й публика. Той ще напусне клуба след края на първенството. Капитанът не игра до края, но после отново излезе на терена и бе бурно аплодиран.

Роналдо пък уплаши щаба на кралския клуб, след като си навехна глезена, настъпен без умисъл от Жерар Пике. За всеки случай той бе сменен. Но след мача трениьорът на мадридчани Зинедин Зидан ускопои феновете, че няма нищо сериозно и че Роналдо няма да пропусне финала ма Шампионската лига в Киев на 26 май срещу „Ливърпул“.

А „Реал“ (Мадрид) отказа да направи преди или след последния съдийски сигнал шампионски шпалир на съперника си. Което си бе съвсем очаквано.