Първата дама на САЩ Мелания Тръмп обяви кампанията си за обучаване на децата и важното значение на социалното, емоционалното и физическото здраве.

Инициативата е под мотото "Бъди най-добър" (Ве best) и има за цел да насърчи здравословния начин на живот, да се използват социалните медии по положителен начин и за борба срещу злоупотребата с опиати, заяви първата дама, цитирана от Би Би Си.

Г-жа Тръмп подчерта, че е "морално наложително на нашето поколение да поеме отговорност и да помогне на нашите деца".

Тръмп похвали и разцелува жена си.

Първата дама обяви инициативата си в Розовата градина в Белия дом.

"Както всички знаем, социалните медии могат да окажат положително и отрицателно въздействие върху нашите деца, но твърде често се използват по негативен начин", каза тя.

И добави:

"Когато децата по-рано научат положителното онлайн поведение, тогава социалните медии могат да се използват по позитивен начин и да влияят за положителните промени."

Мелания Тръмп бе заявявала преди, че планира да се съсредоточи върху кибертормоза и да развива положителни навици чрез социалните медии.

Като част от инициативата тя си партнира с Федералната търговска комисия, за да издаде брошура за социалните медии и онлайн сигурността.

"Те са нашето бъдеще", заяви Мелания и подчерта: "Искам да се грижа и да защитя най-ценната част от нашето общество - децата."

Президентът Тръмп похвали съпругата си за инициативата и подписа документ, с който 7 май се посвещава на инициативата "Бъдете най-добри".

"Днес ние обещаваме да бъдем най-добри - за нашите семейства, за нашето общество и за нашата нация", заяви президентът.

Мелания веднага бе обвинена в социалните мрежи, че е откраднала идеята от предшественичката си Мишел Обама, която развила в интервю пред Опра Уинфри теория за Be better ("Бъдете по-добри") като начин на живот и възпитание.