Спорът между БСП и "Атака" за това кой е най-добрият представител на интересите на Кремъл у нас върви отдавна. Досега той се водеше най-вече със словесни нападки от парламентарната трибуна. Днес обаче този спор стигна до физически сблъсъци между представители на БСП и репортер на телевизия "Алфа", която е партийната телевизия на "Атака".

Действието се разигра по време на т.нар. Марш на Безсмъртния полк.

Ето както съобщиха от "Атака" за инцидента:

"Депутати от БСП удрят репортер на АЛФА ТВ. Хулиганите на Нинова изнервени на въпроса защо техният външен министър Вигенин легитимира киевската хунта.

4 години партия АТАКА очаква отговор от ръководството на БСП защо техният външен министър Кристиян Вигенин легитимира киевската хунта с визитата си в Украйна през 2014 г. Тогава Вигенин се срещна с президента на Украйна Александър Турчинов и на практика призна фашисткото правителство, което дойде на власт след кървав преврат и убити мирни граждани. АТАКА няколко пъти поиска оставката на Вигенин. По време на честванията на Деня на победата пред Паметника на Съветската армия в София репортер на АЛФА отново зададе въпроса към председателката на левицата. Вместо адекватен отговор от Нинова, той получил удари от страна на депутатите Таско Ерменков, Георги Свиленски и Славчо Велков. Те влязоха в ролята на лична охрана на лидерката си и започнаха да дърпат журналиста от АЛФА ТВ, да  изтръгват микрофона от ръцете му и забраниха да задава неудобни въпроси на парламентарната им шефка.

От БСП не пожелаха да коментират и защо не гласуваха предложението на Волен Сидеров и АТАКА да отпаднат санкциите срещу Русия, а сега се опитват да събират русофилски електорат с поднасяне на венци."

От "Атака" разпространиха и снимки, на които с червена стрелка е указано как точно е упражнено насилието над репортера на "Алфа".

Официална позиция от БСП засега няма.

"Когато властта използва медиите си като бухалки, има риск за здравето на журналистите. Това не бива да се допуска", коментира пред Клуб Z депутатът от левицата Антон Кутев.

 

От "Атака" разпространиха и видео