"Лудогорец" и "Левски" направиха 2:2 в мач от челната шестица на Първа лига, предшествал награждаването на "орлите" като шампиони за седми пореден път.

Срещата имаше значение само за "сините", които водят битка за третото място, което дава право на бараж за Лига Европа. "Лудогорец" вече си бе осигурил титлата и ще доиграе първенството без чужденците си, които са пуснати в почивка от днес.

"Левски" направи шампионски шпалир на тима на Димитър Димитров. А в ложата на стадиона в Разград собствениците на двата клуба Кирил Домусчиев и Спас Русев седяха един до друг и водиха приятелски разговор през целия двубой.

Клаудиу Кешеру откри от дузпа в 4-ата минута за своя гол №26 през сезона. В 24-ата съдията Георги Кабаков не зачете гол за "Лудогорец" заради нарушение срещу вратаря Божидар Митрев, който допусна грешка в ситуацията.

След няколко прилични атаки към двете врати и претенции на гостите за дузпа за нарушение срещу Иван Горанов, интересно стана чак в края на срещата.

В 73-тата "Левски" изравни с добре изработено попадение на Роман Прохазка. Шест минути преди края Аймен Белаид си отбеляза автогол и върна аванса на домакините.

В 88-ата обаче Жерсон Кабрал изравни - напълно заслужено, тъй като "сините" играха по-добре след почивката, а "зелените" явно чакаха края на мача, а оттам и на сезона за много от тях.

Те бяха наградени от вицепрезидента на БФС Йордан Лечков.

Точката е важна за "Левски", тъй като в последните два кръга тимът се нуждае само от три пункта, за да си гарантира третата позиция за сметка на "Берое", който снощи загуби от "Ботев" (Пловдив) с 1:2.

Предстои мач "Левски" - ЦСКА-София във вторник.

В късния съботен мач "червените" биха "Верея" с 2:0 като гости, но успехът дойде доста трудно. Александър Барт и Роланд Алберг реализираха в 64-ата и 73-тата минута.

Старозагорци удариха три греди, а ЦСКА - две. Домакините направиха пропуски, страхотни намеси имаше вратарят Витаутас Черниаускас.