Джанлуиджи Буфон приключва с "Ювентус" в събота, когато шампионът на Италия приема "Верона" в последен мач от Серия А. Днес той даде пресконференция, за да обяви плановете си. И хвърли в смут мнозина с изявлението, че се колебае дали и къде да продължи да играе.

Смяташе се, че 40-годишният капитан на Юве ще прекрати кариерата си. Той обаче заяви, че получил интересни предложения, върху които иска да помисли.

"В събота ще изиграя последния си мач за "Ювентус" и ще бъде много специално пред собствена публика и с двете спечелени отличия този сезон, заяви ветеранът. - Преди 15 дни бях сигурен, че прекратявам кариерата си. Но получих някои предложения и пред мен се откриват нови предизвикателства на терена и извън него. Най-важното от тях беше отправено от президента на "Ювентус" Андреа Аниели, който ми отправи оферта да продължа с футбола. Ще взема решение другата седмица. Искам да поема въздух и да превключа за малко, след което ще последвам инстинкта си."

Аниели седеше до Буфон пред журналистите. Стана ясно, че той е предложил и работа в клуба на един от най-добрите вратари на нашето време.

Буфон добави, че на 40 години се чувства отлично и все още е гладен за постижения, но иска да прецени офертите и възможностите си предвид възрастта. Подчерта, че не желае да играе в нискоразредни отбори и първенства. Радва се, че се разделя с "Ювентус" на върха.

В бъдеще възнамерява да покрие необходимите лицензи за треньор. Ако продължи да играе, няма амбиции отново да облича националната фланелка на Италия.

Джанлуиджи Буфон е спечелил почти всички големи отличия във футбола. Липсва му само успех в Шампионската лига. Той държи куп рекорди в Серия А. Изиграл е 175 мача за "скуадра адзура". Световен шампион от Германия през 2006 г.