От маски и чаши до пакетчета чай и презервативи - феновете на кралското семейство могат да се сдобият с всякакви сувенири в чест на предстоящата сватба на принц Хари и Меган Маркъл, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Имената и лицата на внука на кралица Елизабет Втора и неговата американска годеница красят всевъзможни стоки в магазините в британския град Уиндзор, където двойката ще се ожени в събота, а търговците се надяват да спечелят от интереса на местните и туристите.

Чанти, чаши, чинии и буркани с етикети "Хари" и "Меган" са наредени по рафтовете и витрините на магазините наред с флагчета, плюшени играчки и парти облекло.

Кралският монетен двор вече започна продажбата на три варианта на паметна монета за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл с номинал пет британски лири. 

Crown Jewels предлагат сувенирни презервативи, които "предлагат уникално патриотично изживяване". Когато кутията им бъде отворена, се чува специален музикален аранжимент на "Бог да пази кралицата" и "Знаме, обсипано със звезди". Те се продават под мотото Your Prince will Come - "Вашият принц ще дойде" (но също и "Вашият принц ще свърши").

Според консултантска компания сватбата ще донесе на британската икономика един милиард британски лири.
Британската група за икономически прогнози EY ITEM Club посочи обаче през миналата седмица, че очаква сватбата да донесе ограничени ползи за икономиката на страната.