Руският президент Владимир Путин ще обсъди с българския си колега Румен Радев развитието на двустранното сътрудничество в различни сфери, а също така международни и регионални въпроси, предаде РИА Новости.

Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Двамата лидери ще се срещнат на 22 май в Сочи. Там Румен Радев ще бъде на работно посещение за участие в мероприятия, посветени на 140-годишнината от Освобождението на България в резултат на Руско-турската война от 1877-1878 г.

Преди това в Москва Румен Радев и премиерът на Русия Дмитрий Медведев ще обсъдят на 21 май реализацията на съвместни проекти, съобщи пресслужбата на руското правителство, цитирана от ТАСС.

"По време на преговорите министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев и президентът на Република България Румен Радев планират да обсъдят актуални въпроси от руско-българското търговско-икономическо и културно-хуманитарно взаимодействие, реализацията на съвместни проекти в енергетиката, промишлеността, транспорта и други области", се казва в съобщението, цитирано от БТА.

Тези дни Путин приема поредица от чуждестранни лидери в Сочи. Вчера при него бе сирийският президент Башар Асад. Двамата обсъждаха възстановяването на арабската република.

Днес в Сочи пристига германската канцлерка Ангела Меркел.

На 21 май, пак в Сочи, Путин приема индийския премиер Нарендра Моди. А ден по-късно при него ще бъде Румен Радев.