На 21 и 22 май президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Руската федерация, съобщават от пресцентъра на "Дондуков" 2.

В рамките на визитата си българският държавен глава ще проведе среща със своя руски колега президента Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще участва в отбелязването на Дните на българската култура в Москва. По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от своята съпруга.

Днес Радев ще разговаря днес с Медведев, като според официалното съобщение  "се очаква в разговорите да бъдат засегнати енергийни теми и двустранните ни отношения".

Срещата с руския президент Владимир Путин е насрочена за утре, 22 май, в Сочи.

В навечерието на 24 май президентът Радев ще се срещне с български и руски представители на културата.

Радеви ще отидат и на опера - "Зигфрид" на Рихард Вагнер в изпълнение на Софийската опера и балет, която е на турне в Болшой театър.

На 22 май в Сочи българският държавен глава ще се срещне със своя руски колега Владимир Путин. Двамата президенти ще проведат среща, след което ще ръководят пленарните разговори на двете официални делегации.

Радев и Путин ще направят съвместни изявления за представителите на медиите.

В българската делегация са и съпредседателят на „Групата за приятелство България - Русия“ в Народното събрание Красимир Велчев, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев, представители на местната власт, учени, общественици и културни дейци.