Гости, присъствали на сватбеното парти на принц Хари и Меган Маркъл, организирано от принц Чарлз, не крият възторга си от звездата на купона - кучето на булката, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Според присъствалите на тържеството Гай - осиновеният от приют бигъл на младоженката, се оказал "душата на компанията" и забавлявал гостите с лудориите си. 

По всичко личи, че питомецът на Меган Маркъл вече се чувства в свои води сред отбрано общество, след като по-рано беше съобщено, че имал честта да се вози със самата кралица Елизабет Втора на път към сватбената церемония в събота в замъка Уиндзор. 

Пътят на Гай от приют до дворец е своеобразна приказна история в кучешки вариант. 

От приют в САЩ Гай се озовава в център за осиновяване на животни в Канада, където през 2015 г. се появява неговата нова майка Меган Маркъл. 

"Историята на Гай е като приказка. Имаше едно куче, нежелано от никого. Сега то, благодарение на вълшебно осиновяване, живее в дворец и припка около кралски особи. Едва ли всеки ден го хранят с филе миньон, но със сигурност за него се грижат добре", казва Алисън Прайз, мениджър на центъра "Пет Валу" в Канада. 

През ноември миналата година прессекретарят на принц Хари потвърди, че Гай е пристигнал от Торонто, Канада, във Великобритания, и живее заедно с двойката в двореца Кенсингтън. 
Другото куче на Меган Маркъл, Богард - кръстоска между лабрадор и овчарка, се оказало твърде възрастно за подобно пътуване и понастоящем живее в САЩ с близки приятели на новата херцогиня на Съсекс. 

Кучето на Меган почти засенчило друг всеобщ любимец на публиката - Джордж Клуни. Той все пак се вредил за няколко танца с кралски особи.

Амал и Джордж Клуни.

Холивудската звезда Клуни танцувал с булката Меган Маркъл на вечерния сватбен прием, организиран от британския престолонаследник принц Чарлз във Фрогмор хаус, съобщи Контактмюзик.

Клуни и съпругата му Амал бяха сред 600-те поканени на официалната церемония в храма "Сейнт Джордж" на замъка Уиндзор в събота. Двойката беше и сред 200-те гости на вечерния сватбен прием в чест на младоженците, припомня изданието. 

Въпреки обкръжението от кралски особи за Джордж Клуни не било проблем да се "впише в средата" и да покани на танц не само булката, но и херцогинята на Кеймбридж Катрин, пише в. "Дейли мирър". 
И докато двете височайши дами любезно приели поканата на Клуни за танц, актьорът "ударил на камък" с бившата кралска снаха Сара Фъргюсън, която от 1986 до 1996 г. беше омъжена за принц Андрю.

Без съмнение сватбеният прием преминал вихрено, но най-паметен ще остане първият танц на младоженците. Новите херцог и херцогиня на Съсекс избраха да танцуват за първи път като съпрузи на хита I Wanna Dance With Somebody на Уитни Хюстън, за който Меган Маркъл преди споделяла, че е "щастливата й песен". 

След като суетнята около големия ден на принц Хари и Меган Маркъл отмина, една от интригуващите теми е предстоящият им меден месец. Още преди сватбата стана ясно, че младоженците ще го отложат заради ангажименти. Първата официална изява на новите херцог и херцогиня на Съсекс ще бъде в Бъкингамския дворец, където ще бъде чествана благотворителната дейност на престолонаследника принц Чарлз във връзка с предстоящия му 70-и юбилей през ноември.