Борисов е пудел на Путин. Това заяви лидерът на "Да, България" и съпредседател на коалицията "Демократична България" Христо Иванов. Изказването му бе по повод предстоящия протест срещу възобновяването на проекта АЕЦ "Белене".

"Маските паднаха. Борисов лъже своите избиратели. Гласуваш за Борисов - получаваш Румен Петков, Румен Овчаров. Борисов се крие зад аверите на Гоце Първанов, Борисов е в пудел на Путин. От Москва ни съобщават, че нашият премиер ще ходи да се среща с господаря на Кремъл. Борисов няма смелост да каже на своите избиратели, че отива при Путин да целува ръка", каза още Иванов.

Според него този енергиен проект само ще увеличи руската доминация в страната и ще доведе до повече корупция и повече бедност.

"Нека Борисов даде оставка и да се яви на избори с истинската си програма, тази на БСП", каза още Иванов.

И допълни, че тази програма включва постепенно свличане на страната към периферията на ЕС, заробване в руска енергийна мечешка прегръдка.

"Нека се яви с тази програма и да види колко ще получи. Довечера да извикаме оставка", каза още Иванов.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, който също е съпредседател на "Демократична България", заяви, че властта се опитва да предотврати протеста, защото МВР е уведомило организаторите, че по същото време и на същото място ще има и проява на АБВ.

Атанасов обаче заяви, че въпреки всичко протест ще има.

"Да поискаме от властта да спре този корупционен проект. Борисов излъга избирателите си. В програмата на ГЕРБ няма АЕЦ "Белене", в програмата на БСП има", заяви Атанасов.

Лидерът на "Зелените" Владислав Панев пък изтъкна, че няма как АЕЦ "Белене" да се строи само с частни инвестиции, както твърдят управляващите. Според него това е лъжа, защото и сега те признават, че държавата ще има апортна вноска. Според Панев твърдението, че след като сме изхарчили 2-3 млрд. е по-добре да не се отказваме от този проект, е смешно.