Шефът на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов заяви днес, че този, който е подал информация на соцдепутата Таско Ерменков за опасна вода на София, е злонамерен лъжец. Питейната вода в София е една от най-качествените не само в България, но и между столиците в Европейския съюз, каза Иванов на заседанието на постоянно действащата подкомисия за наблюдение на дейността на КЕВР към Комисията по енергетика. Това - по повод изявлението на Ерменков в социалните мрежи, че има проблем с качеството на водата в София.

В резултат на поста на Ерменков във фейсбук ГЕРБ поискаха оставката му като депутат, БСП го нахока, но заяви, че провинението не е толкова сериозно, че да напусне парламента.

Иванов допълни, че гражданите на София не бива да имат абсолютно никакви притеснения за това. Председателят на КЕВР посочи, че по този повод е поискал незабавно от "Софийска вода" да информира комисията за резултатите от измерването на качеството на питейната вода за града. В отговор Иванов е получил категорично изявление, че никъде няма какъвто и да било проблем с качеството на питейната вода в столицата.

В доказателство на това шефът на КЕВР е получил от изпълнителния директор на "Софийска вода" Арно Валто данните от всичките над 50 измервателни контролни точки. Освен това чрез сайта на "Софийска вода" всеки гражданин може на специална интерактивна карта да провери данните на всичките показатели, по които се определя качеството на питейната вода.