Наследникът на хиперавтомобила "Бугати Вейрон" се прицелва в максимална скорост от 460 км/час, съобщава изданието autocar.co.uk. Максималната скорост, постигана от актуалната версия, е 435 км/час.

"Бугати Вейрон" направи 9 години от излизането си на пазара, но и в момента трудно може да се намери кола, която да му се опре по динамика, стабилност и пригодност за ежедневието. Въпреки това автомобилът е технологично поостарял, поне що се отнася до задвижването и мултимедийните и асистиращите системи.

Очаква се наследникът да разполага с някакъв вид хибридно задвижване, което ще му позволи по-добра динамика, както и по-ниска консумация на колосалния 16-цилиндров двигател с 4 турбокомпресора. Вероятно общата мощност от двигателя с вътрешно горене и електрическия мотор ще е около 1500 конски сили. Смята се, че автомобилът ще може да ускори от нула до 100 км/час само за 2,3 секунди.

На външен вид в новото поколение няма да има драстични промени, защото екстериорът на автомобила е аеродинамично оптимизиран за скорости 400+ километра в час.