Четирима руски военни са били убити в Сирия при нападение на бунтовници. Това съобщи ТАСС като се позова на руското министерство на отбраната. 

Двама руски съветници, управляващи огъня на сирийска батарея, са загинали на място, други петима са били ранени и откарани в руска военна болница. Двама от тях по-късно починали въпреки усилията на лекарите, гласи официалното съобщение.

Мястото на сражението е било в провинция Дейр ез-Зор в тъмната част от денонощието.

"По време на боя, който е продължил около час, военнослужещите са унищожили 43-ма терористи и 6 автомобила с висока проходимост с въоръжението, което е било на тях", съобщават още от министерството.

Сирийската армия превзе Дейр ез-Зор през ноември м.г. Официално Русия досега е загубила около 90 души по време на войната в Сирия. Реалните ѝ загуби са с пъти по-големи.

Според базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за граждански права снощните атаки са били извършени от бойци на Ислямска държава, като в тях са загинали 35 души от проправителствените сили, в това число 9-ма руснаци, пише Би Би Си.

Дейр ез-Зор е разделителната линия между правителствените сили и сирийските кюрдски отряди, в това число и подкрепените от САЩ Сирийски демократични сили. След 7-годишна война сирийското правителство, подкрепено от руските и иранските военни сили, вече контролира по-голямата част от централна Сирия, в това число и втория по големина град Алепо. Силите на бунтовниците сега са концентирани в Идлиб.