Националният отбор по волейбол победи Аржентина с 3:1 (19:25, 25:19, 25:21, 25:22) в третия си мач в Китай от първия кръг на Лигата на нациите, турнирът, известен като Световна лига до миналата година.

Това е втората победа за селекцията си. Нашите надвиха домакините с 3:2, а вчера отстъпиха пред САЩ с 1:3.

Следва домакинство на България, а съперници ще бъдат Сърбия, Русия и Австралия. Мачовете са от 1 до 3 юни в столичната зала "Арена Армеец".

Днес селекционерът Пламен Константинов направи доста промени в стартовия си състав, а по време на срещата даде шанс на състезатели, играли по-малко в петък и събота.

Воденият от прочутия треньор Хулио Веласко тим на Аржентина започна по-добре и през целия първи гейм не изпусна водачеството в резултата.

Във втория гейм българите бяха преобразени като настройка за игра. В средата му авансът в точките нарасна и "лъвовете" не го изпуснаха до края.

В третия и особено в четвъртия гейм отборите бяха по-равностойни, но този път - за разлика от срещата със САЩ, нашите успяха да измъкнат решителните точки и си тръгват от Нингбо в добро настроение.

Най-резултатен за България днес бе Николай Учиков с 26 точки, следван от Валентин Братоев - 15, Светослав Гоцев - 12, и т.н.

Първото място е за тима на САЩ, а "трикольорите" са втори.