Прогнозите за това дали Мохамед Салах ще бъде възстановен за световното в Русия стават все по-оптимистични. Един от най-добрите футболисти в света в момента получи контузия в рамото в средата на първото полувреме на финала на Шампионската лига "Реал" (Мадрид) - "Ливърпул" (3:1) в Киев.

Египет изтръпна, както и феновете на Салах по цял свят.

Към момента няма официални изявления от "Ливърпул" и футболната федерация на африканската страна. Но ако се съди по информации в световни агенции и медии, както от постове в социалните мрежи на хора, свързани с националния тим на Египет, шансовете на голмайстора за руския мондиал са високи.

Едно е безспорно - рамото на Салах не е извадено. Той има навяхване и разтежение. Това е установено вчера при скенер след завръщането на "червените" от Украйна в града на "Бийтълс". 

Главният лекар на националния тим на "фараоните" д-р Мохамед Абу Ала веднага е получил информация от колегите си в "Ливърпул". Ала е оптимист, че Мо ще бъде на линия за първия мач на тима на световното на 15 юни срещу Уругвай.

Лечението на такава травма отнема между десет дни и три седмици, а всички се надяват, че при Салах ще е долната граница. Звездата ще почива до края на седмицата, а след това се очаква да се присъедини към селекцията на Египет.

"Беше много тежка нощ, но аз съм боец, написа Салах в социалните мрежи. - Независимо от прогнозите аз съм уверен, че ще бъда в Русия и ще ви направя горди. Вашата любов и подкрепа ще ми дадат силата, от която имам нужда."

Междувременно до снощи повече от 223 000 души бяха участвали в петиция, с която се настоява ФИФА и УЕФА да накажат капитана на "Реал" Серхио Рамос, който контузи футболист № 1 на Англия за миналия сезон.