Националът на Кабо Верде Стивън Перейра е първото ново попълнение на ЦСКА-София за лятото. Поне първото известно. За преминаването на защитника на ст. "Българска армия" пишат холандски медии, чака се клубът да потвърди.

Перейра е на 24 години, играе като централен и краен бранител, но по-добре се чувства в сърцето на отбраната. В последните три години той обличаше екипа на холандския "Маастрихт", но договорът му вече изтече и ще облече екипа на ЦСКА-София като свободен агент.

Тимът играе във второто ниво на футбола в "ниската земя". В момента Стивън Перейра е на лагер с националния тим на родината си.

През изминалия сезон ЦСКА-София изпитваше проблеми в защитата си, особено през пролетта, когато Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски направиха доста грешки. Привличането на Перейра може да означава, че един от двамата ще бъде продаден - по-вероятно Чорбаджийски.

ЦСКА-София продължава да няма треньор, а до старта на подготовката на 8 юни остават броени дни. За поста се спрягат един куп специалисти, предимно чужденци.