Изборите за европейски депутати и за кметове приближават, а с тях и Николай Бареков се завръща удома - в телевизията.

Българският представител в Европейския парламент към (днешна дата) и бивш телевизионен водещ в националния ефир обяви завръщането си на тв екрана.

За трети път Бареков поднесе новината, че партията му "България без цензура", преименувана на "Презареди България", става част от Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ). Това стана и днес - чрез прессъобщение. На края на което обаче се съобщава още една новина:

"Предстои завръщането ми на екран в сутрешния часови пояс с предаване без цензура. Време е да се появи алтернатива на модерната напоследък баджак журналистика. Очаквайте "Бареков и Байрактаров - без цензура" всяка събота от 9 часа.

От кой екран ще изгерее тандемът Бареков-Байрактаров щяло да бъде съобщено утре.

Под Байрактаров се визира бившият депутат на Национален фронт за спасение на България, който миналата година напусна партията - Димитър Байрактаров.

Последните телевизионни изяви на Николай Бареков са водещ на сутрешния блок на бТВ и изпълнителен директор на финансираната от КТБ и фалирала в последствие телевизия ТВ7.

Наскоро от документите по делото за фалита на КТБ се разбра, че Бареков е получавал пари от банкера с чували. В материал по темата "Капитал" разказва как на Бареков се носели пари първо с пликове, после те ставали все по-големи, докато не се стигнало до чували.

Сред материалите, които прокуратурата е внесла в съда по делото срещу Цветан Василев и останалите 17 души, сред които не е Бареков, има множество доказателства не само за това, че той и политическият му проект са били финансирани нерегламентирано с пари от КТБ по нареждане на Василев, но и че с пари, теглени от касата на банката, най-вероятно са били купувани гласове.