Първата дама на САЩ Мелания Тръмп няма да придружи съпруга си, президента Доналд Тръмп, на срещата на върха на Г-7 през тази седмица в Квебек, в Канада, нито в Сингапур на 12 юни за срещата му със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Това предаде Асошиейтед прес, като се позова на говорителката на госпожа Тръмп - Стефани Гришам.

"Тя няма да присъства на Г-7 и засега няма планове да пътува до Сингапур", каза говорителката.

През миналата година Мелания Тръмп направи "международен дебют" на срещата на върха на Г-7 в Италия и след това на форума на Г-20 в Германия. Обикновено съпругите и съпрузите на лидерите имат отделна програма за срещите на върха, отбелязва АП, съобщава БТА.

Г-жа Тръмп не придружи съпруга си и за уикенда в Кемп Дейвид, където той отиде с дъщерите си, зет си и с най-големия си син. Тя не се е появявала на публично място, откакто в средата на май бе приета в болница с бъбречен проблем, който според Белия дом е бил доброкачествен.

Гришам каза, че първата дама се среща с хора от екипа си и работи по проекти. Предвидено е тя да бъде днес с президента, който ще бъде домакин на прием без присъствие на журналисти.