Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) отличи със специална награда за цялостен принос за развитието на икономиката "Минстрой холдинг" АД на четвъртия си годишен бал. 

Cобственикът на "Минстрой холдинг" Николай Вълканов (първият от ляво на дясно) приема поздравления. Снимки Веселин Боришев

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи наградата на собственика на "Минстрой холдинг" проф. дтн инж. Николай Вълканов на церемония тази вечер в зала "Джон Атанасов" на София тех парк.

Премиерът Бойко Борисов и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. 

Премиерът Бойко Борисов, който традиционно е патрон на бала, връчи голямата награда в категория "Качество" на Николай Младжов, собственик и управител на "Зет и Ем Прайвит Ко." ООД.  

До седмица-две България внася документи за чакалнята за еврозоната, увери Борисов работодателите в речта си, като посочи, че държавата прави всичко възможно да не е срещу бизнеса. Така той потвърди казаното по-рано от министъра на финансите Владислав Горанов, че до края на българското председателство ще кандидатстваме за Механизма на обменните курсове ERM II.

България е изпълнила почти всички критерии за влизане в еврозоната с изключение на един, но той е неизпълним в условия на валутен борд, каза още премиерът. 

Старали сме се през цялото това време и аз като бивш частник да се опитваме колкото се може повече да помагаме, по-малко да пречим на бизнеса, каза още Борисов.

С втора награда в категория "Качество" бе отличена "Аджибадем Сити Клиник", а наградата получи изпълнителният директор Ангел Ангелов.

Голямата награда в категория "Растеж" получи "БМФ Порт Бургас" ЕАД. Екатерина Захариева, заместник-министър председател по правосъдната реформа и министър на външните работи, връчи наградата на Борис Балев, изпълнителен директор на компанията.

"Балкам груп" ЕООД беше отличена с втора награда в категория "Растеж", а приза получи управителят й Яник Мекушин.

От ляво на дясно: Съпругата на Кирил Домусчиев - Кремена Проданова, министърът на финансите Владислав Горанов, съпругата му Румяна и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Голямата награда в категория "Иновации" бе за "Тал инженеринг" ЕООД. Огнян Донев, председател на КРИБ (2010-2014) и изпълнителен директор на "Софарма" АД, връчи наградата на Андон Тушев, управител на "Тал инженеринг".

Втора награда в категория "Иновации" получи "СИН Карс интернешънъл" ЕООД, като наградата бе връчена на инж. Росен Даскалов, управител на компанията.

От ляво на дясно: Николай Вълканов, Кирил Домусчиев, Евгений Иванов (изпълнителен директор на КРИБ).

Освен Бойко Борисов бала на КРИБ уважиха и министърът на външните работи Екатерина Захариева, на финансите - Владислав Горанов, Лиляна Павлова - министър за българското председателство на Съвета на Европейския съюз, просветният министър Красимир Вълчев, министърът на туризма Николина Ангелкова, регионалният министър Николай Нанков, Кирил Ананиев - министър на здравеопазването, Лъчезар Борисов - заместник-министър на икономиката. Столичната община този път беше представена от Дончо Барбалов - заместник-кмет направление "Финанси и стопанска дейност", както и ръководители на други държавни агенции и ведомства.

Гости на тържествената церемония бяха и председателите на няколко парламентарни комисии - Данаил Кирилов на правната, Делян Добрев на енергийната и Петър Кънев на комисията по икономическа политика и туризъм, както и Хасан Адемов - председател, и Светлана Ангелова - зам.-председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика.

Платинени рекламодатели на Четвъртия годишен бал на КРИБ са компаниите: "Хювефарма" ЕООД, "Минстрой холдинг" АД, "Геотрейдинг" АД и "Национална лотария".

Златни рекламодатели на бала на КРИБ през 2018 са компаниите: "Софарма" АД, "Агрион инвест" АД и "СИЕЛА Норма" АД.

Сребърни рекламодатели са компаниите: "Телелинк България" ЕАД, "Клийнтех България" ООД, "А1 България" ЕАД, "Приста ойл груп", "Балкам груп" ЕООД и "Аурубис България" АД.

Бронзови рекламодатели са компаниите: "Кока-Кола ХБК България" АД, "Централна енергоремонтна база" ЕАД и "ИНСА ойл" ООД.