Избягалият неотдавна от Софийския затвор Владимир Пелов е мъжът, застрелян през тази нощ в Ботевград, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на потвърждение от полицията.

Предполага се, че престъпникът е бил застрелян от друг бандит. Сигналът за стрелбата бе подаден около 23 ч. снощи. Към мястото веднага са насочени полицейски екипи.

Вторият участник в стрелбата е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Големия. Той е приет в "Пирогов" с две огнестрелни рани в корема.

Екипи на полицията отцепиха района малко след стрелбата. Разследващите са намерили три оръжия, като две от тях са намерени в района, където е проведена стрелбата. По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг.

Владимир Пелов избяга заедно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната. На 2 юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник. 

Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни. 

"В събота беше направена поредната полицейска операция по издирването на Пелов. Беше получен сигнал, че Владимир Пелов се укрива на територията на изоставена постройка в центъра на Ботевград. Лицето обаче не беше установено", коментира Христо Терзийски от Главна дирекция "Национална полиция".

Простреляният в Ботевград мъж е в много тежко състояние, коментира за "Фокус" говорителят на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" Мария Пойразова.

"Докаран е в много тежко състояние. Опериран е през нощта по спешност. Настанен е в централната реанимация в много тежко състояние", поясни тя. 

В средата на май Пелов изпрати писмо до bTV и описа на осем страници мотивите си да избяга от затвора. Каза, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, равносилно на смъртна присъда, и това го е предизвикало да избяга. Пелов не обясни как се е сдобил с оръжието при бягството си от затвора, но твърди, че не е искал да нарани никого.

Очаквайте подробности.