Финалът на Шампионската лига срещу "Ливърпул" на 26 май може да се окаже последният мач на Кристиано Роналдо в "Реал" (Мадрид). 

Според мадридския в. "АС" и лисабонския "Рекорд" босовете на "белите" са казали на Жорже Мендеш - агента на №7, че той е свободен да си търси нов клуб, тъй като няма да му бъде предложен нов договор.

Кристиано има контракт с "Реал" до 2021 г., но настоява за значително увеличаване на заплатата си (21 милиона евро годишно), тъй като Лионел Меси и Неймар го изпревариха значително през миналата година, когато единият преподписа с "Барселона", а другият отиде в "Пари Сен Жермен".

През зимата Роналдо е отхвърлил оферта на Флорентино Перес, тъй като я сметнал за "унизителна". В нея имало увеличение, но обвързано с това Роналдо да печели още "Златни топки", Шампионската лига, титлата на Испания и т.н.

След финала с "Ливърпул" португалецът публично намекна, че си тръгва. Той плашеше с напускане и през миналата година покрай проблемите си с испанското правосъдие за укриване на данъци, но тогава клубът се застъпи за него. Негов съюзник, който винаги е вземал страната на голямата си звезда - Зинедин Зидан, пък вече е вън от най-успелия клуб.

Перес и компания са наясно, че е настъпил краят на една ера и са готови да обновят отбора. Така дните на Кристиано в Мадрид изглеждат преоброени, освен ако той не пренебрегне финансовите си изисквания.

Откупната клауза в договора на Роналдо възлиза на 1 милиард евро, ала Флорентино Перес бил готов да преговаря за значително по-малко пари. Не е толкова лесно обаче да си намери нов клуб.

"Пари Сен Жермен" винаги е бил кандидат за Роналдо, но това лято френският гранд трябва да плати 180 милиона за Килиан Мбапе и с трансфера на голмайстора може да наруши финансовия феърплей. Освен ако не реши да се раздели с Неймар, който да поеме в другата посока.

Според някои медии №7 иска да се върне в "Манчестър Юнайтед", но пък Жозе Моуриньо не желае услугите му. Двамата не се разбираха особено добре, когато Специалния беше начело на "Реал".

Предстоят интересни седмици с голям пазарлък.