"Голдън Стейт уориърс" е новият-стар шампион на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада след 108:85 в мач №4 на финалната серия срещу "Кливланд Кавалиърс". 

"Воините" защитиха титлата си в залата на големия си съперник от последните години. Този път те обаче не му дадоха "ръка" - спечелиха с 4:0 успеха. Докато във финалите на конференциите се стигна до седми двубои.

В четвъртия сблъсък 37 точки реализира лидерът на тима от Оклънд Стеф Къри. А Кевин Дюрант, който бе определен за Най-полезен играч на финалите, добави 20 т. и "трипъл дабъл".

Асът на "кавалерите" Леброн Джеймс постигна 23 пункта. Той имаше забележителен сезон, но нямаше как сам да направи чудо срещу машината за победи "Голдън Стейт". Само първият мач от финалите бе истински оспорван, в останалите шампионите не оставиха шанс на съперниците си.

През миналата година те ги подчиниха с 4:1, сега с 4:0. И вече са обявени за "златна династия" - титлата им е трета от 2015 г. насам. В периода "Кливланд" успя да ги надвие само през 2016 г.

Така "Голдън Стейт" има вече шест титли в НБА. С толкова е и "Чикаго Булс".

А Леброн Джеймс може би изигра последния си мач за родния "Кливланд". Той е в конфликт с шефовете на клуба и вече е свободен агент.