Три седмици след сватбата си принц Хари и съпругата му, херцогинята на Съсекс Меган, се появиха за първи път заедно на балкона на Бъкингамския дворец, съобщават Ройтерс, Асошиейтед прес и в. "Дейли експрес", цитирани от БТА.

Новобрачната кралска двойка отбеляза първата си съвместна поява на знаковия балкон по време на официалното честване на 92-ия рожден ден на кралица Елизабет Втора. 

След традиционния военен парад кралското семейство се появи на балкона на Бъкингамския дворец, като сред членовете му бяха и новите херцог и херцогиня на Съсекс.

Нейно Величество, за която ден по-рано беше съобщено, че през май е претърпяла успешна очна операция за лечение на катаракта (старческо перде), избра тоалет в небесносин цвят за официалното честване на рождения си ден. Съпругът й принц Филип, който миналата година преустанови официалните си ангажименти, не придружаваше кралица Елизабет Втора на церемонията. Херцогът на Единбург утре става на 97 години.

На по-светли нюанси на синьото бяха заложили херцогинята на Корнуол Камила и херцогинята на Кембридж Катрин.

Всеобщото внимание обаче беше насочено към херцогинята на Съсекс Меган, която се появи с елегантен пастелно розов тоалет на Каролина Ерера, съчетан с шапка на Филип Трейси.  Балконът на Бъкингамския дворец е мястото, "запечатало" не една целувка на новобрачни кралски двойки - на принц Чарлз и принцеса Даяна, принц Андрю и Сара Фъргюсън, принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин. Поклонниците на кралската фамилия с нетърпение очакваха първата поява на херцога и херцогинята на Съсекс на знаковия балкон след сватбата им в замъка Уиндзор на 19 май.

Принц Хари и съпругата му не се бяха появявали публично след първия им официален ангажимент броени дни след сватбата - честването на предстоящия 70-и юбилей на престолонаследника принц Чарлз и благотворителната му дейност. Отсъствието им породи подозрения, че младоженците са на сватбено пътешествие.

От двореца Кенсингтън - официалната резиденция на херцога и херцогинята на Съсекс, не са съобщавали за подобно пътуване.