Всяка история може да бъде видяна и разказана по различен начин, дори и очевидците на дадено събитие не виждат еднакво едни и същи неща.

Една снимка обиколи света тези дни - канцлерката Ангела Меркел, която почти се кара на американския президент Доналд Тръмп. Кадърът е от трудната среща на Г-7 в Квебек. На снимката единствен Тръмп е седнал, със сключени ръце на гърдите - знак за затвореност, а Меркел е почти в позата на Георги Димитров от Лайпцигския процес. Другите лидери са около тях със загрижени физиономии. Фотографията е дело на екипа на Меркел.

От екипа на германската канцлерка Ангела Меркел.

Германският журналист Фабиан Рейнболд, бивш кореспондент на "Шпигел" в САЩ, обаче избра по-различен подход. В туитър той публикува снимките, правени от екипите на още няколко от световните лидери от това събитие. 

Ето и как изглеждат те:

1. В центъра на вниманието е френският президент Еманюел Макрон, Меркел и Тръмп почти не се виждат. Макрон говори, убеждава, даже прави характерен жест с  ръка, за да илюстрира тезата си. 

От екипа на френския президент Еманюел Макрон.

2. Може ли да познаете чие дело е тази снимка? Да, фотографията е правена от екипа на американския президент. Основните опоненти на Тръмп са хванати в гръб, единствен той е седнал, всички са го заобиколили с наведени глави, послушни, почти като ученици пред учител, малко като на изпит.

От екипа на американския президент Доналд Тръмп.

3. Тук Тръмп въобще отсъства. Фотографът на новия италиански премиер Джузепе Конте е хванал момент, в който четиримата големи на Европа обсъждат нещо помежду си, а американският президент сякаш е изключен от тяхната дискусия по документите, в изолация е, така че даже не намира място тук.

От екипа на италианския премиер Джузепе Конте.

4. Ако съдите само по този кадър, на срещата на Г-7 са били тези трима - Ангела Меркел, Доналд Тръмп и японският премиер Шиндзо Абе. Фотографията е правена от екипа на Абе. Уловеният момент го представя почти като балансьор между двамата. 

От екипа на японския премер Шиндзо Абе.

5. Тази снимка е от екипа на "лъжливия" Джъстин Трюдо. Канадският министър-председател на нея е хванат в позата на любезен домакин. Той все още не е успял да разгневи Тръмп, който е насочил цялото си неодобрение в момента към европейските лидери и тяхната опозиция на търговската политика на САЩ, но и на идеите на американския президент Русия да се връща във формата на срещи на световните сили. 

От екипа на Трюдо.