И американският президент Доналд Тръмп реши да представи своята гледна точка за срещата с ръководителите от групата Г-7 миналия уикенд в Канада.

"Имам прекрасни отношения с Ангела Меркел от Германия, но медиите за фалшиви новини показват само лошите снимки (внушавайки гняв) от преговорите - където искам неща, които никой друг американски президент не е искал!", пише той в Twitter.

На този кадър Тръмп докосва ръката на германската канцлерка, а тя се усмихва. Множество медии публикуваха друг секунди по-късно, на който Меркел гледа далеч по-строго.

"Лъжливите Новинарски Медии казаха, че не съм се разбирал с другите Лидери на Срещата на Г-7 в Канада. Те за пореден път ГРЕШАТ!", написа Тръмп под снимка, на която се здрависва сърдечно с френския президент Еманюел Макрон, редно с канадския премиер Джъстин Трюдо

В края на белязаната от спорове среща Трюдо ядоса Тръмп, като заяви, че новите американски тарифи за Канада, въведени на основание, че тя е заплаха за националната сигурност на САЩ, са обидни. В отговор Тръмп обвини Трюдо в непочтеност и оттегли подписа си от общата декларация от срещата.