Самолети на оглавяваната от САЩ западна коалиция са бомбардирали позиция на сирийската армия, предаде Ройтерс.

Държавните медии в арабската република твърдят, че при удара в източната част на страната има убити и ранени.

От американската армия обаче отрекоха САЩ да са извършвали атаката.

Ударът бил нанесен в селището Ал Хара.

Командир на военния съюз, подкрепящ президента Башар Асад, заяви пред Ройтерс, че самолети, които "вероятно са американски", са бомбардирали позиции на иракски фракции между Албу Камал и Танф, както и сирийски военни позиции.

"Нито един член на оглавяваната от САЩ коалиция не е извършвал атаки край Албу Камал", заяви пред Ройтерс говорителят на Централното американско командване майор Джош Джакс.

Западната коалиция подкрепя съюз от сирийски арабски и кюрдски милиции, сражаващи се срещу "Ислямска държава" североизточно от Албу Камал.

Сирийската армия и проирански милиции, сред които ливанската "Хизбула" и иракски групировки, изтласкаха джихадистите от Албу Камал и околностите му през миналата година. Оттогава обаче "Ислямска държава" извършва постоянно нападения в района.

Американски сили има и в Танф, югозападно от Албу Камал. Това селище се намира в сирийската пустиня, близо до границите с Ирак и Йордания.

През миналата седмица Башар Асад заяви, че смята САЩ за окупатори в Сирия и че позицията на страната е "да подкрепя всеки акт на съпротива - било срещу терористи, било срещу окупатори, независимо от тяхната народност".