Автомобилна колона влезе през централния портал в правителствената резиденция "Дяоюйтай" в западната част на Пекин. В един от автомобилите вероятно се е намирал севернокорейският лидер Ким Чен-ун, предаде ТАСС, като се позова на свой кореспондент на място в китайската столица.

По-рано телевизия Ен Ейч Кей съобщи, че Ким Чен Ун е пристигнал на двудневно посещение в Китай със самолет Ил-76 на севернокорейската авиокомпания "Еър Корьо" и от летището е отпътувал за "Дяоюйтай" - затворен и добре охраняван парков комплекс с отделни вили, където китайските власти настаняват високопоставени гости от чужбина и организират важни прояви.

Това е третото посещение на севернокорейския ръководител в Китай за тази година. Предните два пъти за визитите му бе съобщено едва след приключването им, отбелязва ТАСС.

Според наблюдатели Ким Чен Ун ще информира китайския президент Си Цзинпин за резултатите от срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур. Дискусиите в Китай може да включат и темата за евентуално смекчаване на санкциите срещу Пхенян, в които участва и Пекин като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Вашингтон настоява санкциите да бъдат запазени в пълния си обем до пълната денуклеаризация на Корейския полуостров. Подробностите на тази процедура и обвързването й със смекчаване и вдигане на санкциите обаче тепърва ще се уточняват, посочва ТАСС.