Вложители и кредитополучатели в затворената Корпоративна търговска банка (КТБ) организират протест днес от 15 часа пред БНБ, съобщават до медиите от формираната във фейсбук група за инициативата, наречена КТБalive. До момента към нея са се присъединили повече от 2230 души.

Възникналите сериозни проблеми с Корпоративна търговска банка и поставянето ѝ под специален надзор от органите на БНБ, чрез който е замразена цялата дейност на банката, създават изключително сериозни и тежки проблеми на нас, вложителите, добросъвестните кредитополучатели, фирми и др., пишат протестиращите.

Те обръщат внимание, че в КТБ има сметки за лечение на онкоболни, както и дарителни сметки, които не могат да се използват от бенефициентите им.

От всички досегашни действия на компетентните органи виждаме, че те нямат никакво желание да работят по европейски и освен размотаване и препращане във времето на решението на проблема, друго не се случва.

На протеста те ще поискат от управителя и управителния съвет на БНБ "да започнат да си вършат работата, за която им плащаме, и да решат проблема в сроковете, в които много по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия".

Ние не сме по-малко европийци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици, е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца, пишат вложителите.